Supporting group initiative Food 4.0
The supporting group is composed of individuals from the Swiss food system. Its members, who bring valuable expertise to the table, are actively involved in planning and implementing the Food 4.0 initiative’s activities. The supporting group’s interdisciplinary composition ensures that the initiative reaches all levels of the value-creation chain in equal measure.
Title | Name | Organisation | Function |
Prof. Dr. | Erich Windhab | SATW | Head food 4.0 |
Dr. | Béatrice Conde-Petit | Bühler Group | Food Science Officer |
Dr. | Elisabeth Ehrensperger | TA-Swiss | Geschäftsführerin |
Dr. | Nadja El-Benni | SAGW, SGA (Agroscope) | Leiterin Forschungsbereich Wettbewerbsfähigkeit und Systembewertung Agroscope; Präsidentin SGA |
Prof. Dr. | Christoph Hartmann | Nestlé | Senior Expert, Head of Academic Alliances & Expertise Development |
Prof. Dr. | Bernard Lehmann | SCNat (Platform SAP) | Agricultural and Food Economist, Präsident Plattform Wissenschaft und Politik SCNAT (SAP) |
Dr. | Fabienne Michel | ETHZ | Professur für Behavioral Sciences |
Prof. Dr. | Urs Niggli | SCNat (FIBL) | Steuerungsgruppe Nachhaltigkeitsforschung |
Prof. Dr. | Laura Nyström | SCNAT (ETHZ) | Präsidium Plattform Chemie |
Dr. | Luigi Pedrocchi | Mibelle Group | Bis 2021 CEO Mibelle Group |
Prof. Dr. | Shana Sturla | SCNAT (ETHZ) | Präsidium Plattform Chemie |
Dr. | Markus Willimann | Emmi AG | Bis 2021 Emmi AG, Leiter Geschäftsbereich Industrie |
Dr. | Markus Zürcher | SAGW | Generalsekretär |