Supporting group initiative Food 4.0

The supporting group is composed of individuals from the Swiss food system. Its members, who bring valuable expertise to the table, are actively involved in planning and implementing the Food 4.0 initiative’s activities. The supporting group’s interdisciplinary composition ensures that the initiative reaches all levels of the value-creation chain in equal measure.

Title

Name 

Organisation

Function

Prof. Dr.

Erich Windhab

SATW

Head food 4.0

Dr. 

Béatrice Conde-Petit

Bühler Group 

Food Science Officer

Dr.  

Elisabeth Ehrensperger 

TA-Swiss 

Geschäftsführerin 

Dr. 

Nadja El-Benni 

SAGW, SGA (Agroscope)  

Leiterin Forschungsbereich Wettbewerbsfähigkeit und Systembewertung Agroscope; Präsidentin SGA 

Prof. Dr. 

Christoph Hartmann 

Nestlé 

Senior Expert, Head of Academic Alliances & Expertise Development 

Prof. Dr. 

Bernard Lehmann

SCNat (Platform SAP)

Agricultural and Food Economist, Präsident Plattform Wissenschaft und Politik SCNAT (SAP)

Dr. 

Fabienne Michel

ETHZ

Professur für Behavioral Sciences

Prof. Dr. 

Urs Niggli

SCNat (FIBL)

Steuerungsgruppe Nachhaltigkeitsforschung

Prof. Dr. 

Laura Nyström

SCNAT (ETHZ)

Präsidium Plattform Chemie

Dr.  

Luigi Pedrocchi 

Mibelle Group 

Bis 2021 CEO Mibelle Group

Prof. Dr. 

Shana Sturla 

SCNAT (ETHZ) 

Präsidium Plattform Chemie 

Dr.  

Markus Willimann 

Emmi AG 

Bis 2021 Emmi AG, Leiter Geschäftsbereich Industrie

Dr.  

Markus Zürcher 

SAGW 

Generalsekretär